joi, 25 ianuarie 2007

Toate drumurile duc la Roma

Saptamana aceasta a fost una fructuoasa pentru devoratorii de seriale de peste ocean. Pe langa episoadele din Stargate Sg1 si Atlantis ne-am pricospit si cu o asteptata continuare a seriilor Battlestar Galactica si Prison Break. Daca faptul ca primele 2 au fost dezamagitoare nu mira pe nimeni, surpriza neplacuta a venit din partea seriei Prison Break si intr-o mai mica masura Galactica.
Practic reteta succesului e simpla. O spun acum si pentru Lucian, ia aminte, se ia una bucata idee si se impacheteaza frumos. Ideea este sa scoti cateva episoade excelente, de preferinta un sezon intreg care sa tina lumea lipita de ecran. Daca reusesti asta ai practic asigurat un public pentru inca minim 3-4 sezoane, chiar daca tot ce faci este sa reciclezi la infinit aceeasi idee sau sa te invarti in jurul cozii pentru 3-4 episoade consecutive. Publicul se va uita, chiar si numai pentru a vedea cum se termina.
Acestea fiind spuse vreau sa va atrag atentia asupra unei productii HBO care poarta numele de Rome. Se afla la al doilea sezon si pare mai proaspat decat niciodata. Nu o sa intru in detalii, dar va recomand sa urmariti macar episodul pilot. Daca istoria va intereseaza chiar si intr-o foarte mica masura nu veti mai lasa serialul din mana.