luni, 24 noiembrie 2008

Young People Fucking (2007) 5/10

Titlul nu are cum sa nu atraga cateva priviri ghiduse, mai ales cand il intalnesti pe raftul cu comedii si nu in coltul rezervat adultilor. Asta nu inseamna ca poti sa-ti lasi pustanul de 5 ani jumatate sa-l urmareasca dar pe cel de 14 cu siguranta. Cel mai probabil s-a intalnit deja cu o parte din situatiile portretizate in film si mai mult de o pereche de sani goi si un posterior masculin nu e de vazut. As zice chiar ca e dezamagitor la acest aspect avand in vedere asteptarile ridicate de titlu.

Povestea este ca nu este nici o poveste. Cinci parteneri, trec prin etapele premergatoare sexului, sexul in sine si taclaua de dupa. Filmul este fractionat pe 6 capitole (preludiu, stimulare, sex, interludiu si epilog) fiecare cu 5 povesti separate (cuplul, fostii, prietenii, prima intalnire si colegii de camera).

Pe alocuri interesant, alte ori nu prea este suficient de scurt cat sa nu plictiseasca si sa provoace cate un zambet la intervale regulate.
Regizorul elvetiano-canadian Martin Gero este mai cunoscut pentru munca sa ca scenarist in cadrul seriei pentru televiziune "Stargate: Atlantis" dar de dovada suficient potential ca sa ma declar interesat de un eventual urmator proiect al sau. In paranteza fie spus sunt si un fan moderat al serialului.