sâmbătă, 6 decembrie 2008

Zack and Miri Make a Porno (2008) 3/10

Kevin Smith e genul de om despre care se poate spune ca s-a nascut talent si a murit speranta. Clerks. din 2004 a fost atat de bun incat aproape inevitabil tot ce a urmat nu s-a mai ridicat la acelasi nivel. Si daca in 2006, Clerks II inca mai strangea cateva zambete cu Zack and Miri nu a facut decat sa-si mai lege inca o greutate de 500 de kilograme la cele 150 care deja il afundau in abisul mediocritatii hollywood-iene.

Undeva acolo jos, il intalneste si pe Seth Rogen care, din nefericire pentru el nici macar nu a avut sansa sa se bucure de notorietatea pozitiva castigata cu Knocked Up si Superbad. In mai putin de un an productii ca acesta de fata si Pineapple Express mentionata anterior l-au adus undeva pe la nivelul profesional detinut de Paris Hilton. Asemanarile nu se sfarsesc aici pentru ca si Paris a avut un film bun (e drept ca acolo imaginea in infrarosu nu a fost chiar cea mai buna) urmat de o serie de productii care mai de care mai infricosator de proaste.

Cred ca singura mentiune pozitiva in acest film e Traci Lords care mi-a declansat o serie de amintiri umede legate de filmele difuzate pe TeleM si ProTV dupa o anumita ora in primii ani de dupa revolutie. Banii investiti in operatiile estetice o pastreaza intr-o forma de invidiat. Asta aviz amatorilor de filme a caror referire o gasim in titlu. Ca o paranteza, am fazut filme de acel gen cu ceva mai mult story si character development decat acesta de fata.