vineri, 19 octombrie 2007

BloodRayne II: Deliverance (2007) 1/10

Am vazut multe filme proaste. Am vazut si filme pentru care adjectivul proaste e un compliment. Dar pana acum nu mi-a fost dat sa indur o oroare mai mare ca acesta noua productie marca Boll. Uwe Boll. Nici nu stiu cu ce sa incep. Povestea e aproape amuzant de proasta, vampiri in vestul salbatic. Defapt filmul lasa mai degraba impresia ca a fost gandit ca un western si in ultima clipa maestrul Bou... aaa... Boll a deci sa-l transforme intr-un sequel. Nu ca ar fi iesit mai bine fara vampiri, dar macar ar fi avut ceva sens. Singurul moment cand filmul poate fi urmarit fara ca ochii sa sangereze este prezentarea distributiei de la inceput. Un colaj de poze cu imigranti, fermieri, trenuri samd menit sa ne introduca in atmosfera. Chiar si primul cadru cu o imagine panoramica a unor munti in zare are o trasatura artistica, din pacate totul se naruieste in clipa in care primul actor pune stapanire pe camera. Si de aici incolo totul merge doar in jos.

Am uitat pe unde am ramas cu story-ul, partea nasoala e ca Boll nu a suferit de aceeasi problema si incearca pana la final sa ne arata cat de cool este o vampirita cu 2 iatagane la spate si un pistol la cingatoare. Natassia Malthe arata intradevar extraordinar de bine, as zice chiar mai bine decat Kristanna in original dar ce folos. Daca ar fi fost un film porno probabil ca ar fi contat, dar asa... Cred ca Uwe ar face un imens serviciu umanitatii daca s-ar reprofila, cu siguranta BloodRayne: Suck Hard ar fi un succes de proportii.

Se pare ca pana anul trecut Uwe a profitat de o lege germana care ii rasplatea pe cei care investeau in filme. Practic trebuiau sa plateasca taxe doar in cazul in care faceau profit, altfel erau asigurati. Si cu Boll chiar nu aveau cum sa aiba grija profitului asa ca toata lumea era fericita. Acum ca legea a fost eliminata sper ca Uwe sa-si caute vocatie in alte domenii, daca se poate chiar pe alte planete. Am auzit ca daca ai suficienti bani poti cumpara un loc intr-o naveta spatiala, in acest caz as fi primul care as scoate bani din buzunar pentru a-i oferi lui Boll o calatorie dus pana pe Saturn.

Ca sa inchei, nu avem sex, sange este mult prea putin, efectele speciale au aroma de Duron la 700Mhz, sunetul pare inregistrat pe aparatul Gloria a bunicii si trebuie sa recunosc ca am in acvariu cel putin doi pesti mai expresivi decat Billy the Kid (Zack Ward).