duminică, 21 octombrie 2007

License to Wed (2007) 5/10

Ultimul film cu Robin Williams pe care l-am vazut cred ca a fost Good Will Hunting din 1997. Cum a cam trecut ceva vreme m-am gandit sa vad cum o mai duce, plus ca aveam dispozitia potrivita pentru o comedioara usurica. In privinta filmului nu m-am inselat deloc, e chiar usurel, Robin pe de alta parte mi s-a parut mult mai rigid decat in trecut. E posibil ca si eu sa ma fi schimbat, cert este ca impresia lasata nu a fost una buna, rolul usor jenant nu a adunat puncte pozitive deasemenea.

Se face ca in doi tineri (Mandy Moore si John Krasinski) se intalnesc, se plac si se decid sa se casatoreasca. Ea vrea neaparat ca nunta sa fie oficiata de Reverend Frank (Robin), el nu are obiectii. Cel putin nu pentru moment, ulterior va afla ca nunta nu va fi oficiata decat in cazul in care cei doi absolvesc un curs premarital menit sa dovedeasca legatura puternica dintre ei si faptul ca merita sa devina sot si sotie. Gasesc foarte inspirat afisul filmului, cei doi in pat despartiti de figura zambitoare a reverendului. O excelenta mostra de umor fin. Din pacate, echipa si-a consumat toata creativitatea pe afis, restul filmului nu beneficiaza de acelasi umor si e deseori chiar plictisitor.

Intriga e oarecum originala si primul sfert de ora chiar interesant. Apoi insa povestea intra pe fagasul arhicunoscut al filmelor de gen (bine la inceput - situatia incepe sa se inrautateasca - conflict mare aproape de final, totul pare naruit - the hero saves the day). Nu ma asteptam la altceva si as fi putut suporta subtirea story-ului daca macar m-as fi distrat. Dar cu exceptia catorva momente am fost mai serios decat la Titanic - la a 4-a vizionare.

I-as face un compliment lui Robin Williams daca i-as numi glumele anoste. Nu e neaparat vina lui, scenariul nu-l ajuta absolut deloc dar un actor de talia lui ar fi trebuit sa remarce acest lucru inainte de a accepta acest rol. Nici echipa Moore - Krasinski nu functioneaza mai bine. Aici se cuvine o mentiune, Moore reuseste o prestatie foarte credibila (nu chiar la fel de buna ca cea din American Dreamz dar oricum pe aproape) dar fada. Desi pare sa-si fi dat silinta nu a reusit deloc sa fie amuzanta. E tanara insa, mai are timp sa incerce.

O sa inchei spunand ca filmul nu e prost, e doar mediocru.