vineri, 26 octombrie 2007

Resident Evil: Extinction (2007) 5/10

Avand in vedere ca am vazut filmele precedente nu puteam sa-l ratez chiar pe aceasta care teoretic ar trebui sa incheie trilogia. Zic teoretic pentru ca finalul nu mi-a lasat deloc aceasta impresia. Paul Anderson si-a lasat mai mult decat o simpla portita pentru o continuare. Jocul nu l-am jucat si singurul motiv pentru care m-am uitat la primul a fost pentru ca mi-a placut parul rosu pe care l-a avut Milla in The Fifth Element.

Inca din debut filmul miroase a 28 Weeks Later. Intreg peisajul apocaliptic se afla sub dominatia mutantilor. Defapt sunt mai degraba zombie decat mutanti dar nu mi-a placut cum suna pluralul articulat. Omenirea este aproape in totalitate infectata, avem doar cateva enclave de supravietuitori cele mai organizate apartinand corporatiei Umbrella. Alice se plimba dintr-un loc in altul pe o motocicleta si la un moment dat se intersecteaza cu un grup de supravietuitori printre care gasim si cunostinte mai vechi.

Povestea este destul de searbada asa ca e nevoie de actiune de calitate pentru a evita plictisirea privitorului. De jocul actorilor nu zic nimic pentru ca seria nu s-a remarcat prin asa ceva asa ca puteti sa va imaginati si singuri cam pe la ce nivel se situeaza. Revenind la actiune cred ca este destul de bine realizata. Scenele de lupta cu mutantii lasa pe alocuri impresia de profesionalism chiar daca ar mai fi ceva de lucrat la secventele cand Alice tine piept mutantilor de una singura. Matrix ar putea fi un punct de reper aici.

Surprinzator, dar lipseste scena de sex obligatoriu din orice film horror de categorie inferioara. E ceva in neregula, oamenii acestia vor sa revolutieneze genul. Nu cred ca au reusit dar filmul nu m-a plictisit peste masura. Ma asteptam la un macel de proportii, macel a fost, proportii mai putine dar daca vreti sa vedeti cateva capete explodand la impactul cu proiectile metalice atunci merita trecut in vedere. Era sa uit ca filmul a avut si cateva scene pe care nu le-as numi chiar horror dar oricum de un suspans ridicat.