marți, 21 august 2007

Georgia Rule (2007) 4/10


Ce-o fi cu actritele astea de se strica imediat ce primesc recunoastere. Chiar acum cateva zile am vazut un film cu Halle Berry si ma miram cat de mult s-a putut scufunda de la Monster's Ball (2001). Pe Felicity Huffman nu prea am vazut-o in multe filme, e drept ca e mai mult actrita de seriale, dar in Transamerica (2005) chiar a facut un rol excelent. A primit o nominalizare la Oscar si un Golden Globe. Din cate stiu eu, Desperate Housewives merge foarte bine asa ca nu gasesc nici o explicatie pentru faptul ca a acceptat sa joace intr-un asemenea film. Trebuia sa i se aprinda niste beculete cand afla ca joaca alaturi de Lindsay Lohan.

Rachel e o adolescenta care creeaza numai probleme parintilor ei. Pentru a o pedepsi, acestia o trimit la bunica ei, o femeie foarte credincioasa care traieste dupa reguli extrem de stricte. Suna familiar? Ar cam trebui pentru ca reteta e rasuflata. Calatoria tinerei Rachel nu se termina aici, abia incepe odata ce un secret iese la iveala, secret care le face pe cele 3 femei sa invete mai multe una despre alta.

Jane Fonda e bunica Georgia, un personaj foarte asemanator cu Viola Fields din Monster-in-Law (2005). Incepe sa se specializeze pe astfel de roluri, dupa lunga pauza profesionala.

Filmul este tras in jos de scenarist caruia i-as face un compliment daca l-as numi neinspirat. Cu asa material esti sortit esecului indiferent de casting si regizor. Lindsay poate fi linistita, calitatea execrabila a filmului nu are nici o legatura cu ea.