sâmbătă, 4 august 2007

Out of Time (2003/I) 7/10


Productia ar fi putut fi un excelent film politist. Are toate ingredientele necesare, baieti buni, baieti rai, bani, multi bani, intrigi, rasturnari de situatie, toate condimentate cu un umor de calitate.

Matthias Lee Whitlock (Denzel Washington) e seful politiei intr-un orasel uitat de lume din Florida unde nu se intampla niciodata nimic. Casnicia sa cu Alex Diaz (Eva Mendes) nu merge deloc bine si isi gaseste alinarea in bratele Annei Merai Harrison (Sanaa Lathan) casatorita de asemenea. Lucrurile se precipita cand Matthias afla ca Anna este bolnava de cancer si are nevoie de o suma foarte mare de bani pentru un tratament intr-o clinica din Elvetia. Nu o sa mai intru prea mult in detalii, povestea e foarte bine inchegata si are cateva twist-uri de toata frumusetea. Filmul are un singur minus, dar din pacate e un minus major, Eva Mendes. Si nu doar Eva Mendes ca actrita cat si Alex Diaz ca personaj. Stim cu totii ca nu pentru talentul actoricesc este cunoscuta Eva, as fi putut sa trec insa peste asta daca personajul ar fi avut cat de cat sens. Dar nu este cazul. Cand doamna detectiv urmareste un suspect pe tocuri si cu poseta sarind zglobie de pe un umar pe altul iti vine sa-ti dai palme, sau mai bine, sa palmuiesti scenaristul care a avut ideea tampita de a scrie acest rol.

In rest toate bune si frumoase, daca ar fi lipsit respectiva doamna detectiv filmul ar fi primit cel putin un 7, probabil chiar 8 si recomandarile mele calduroase.