duminică, 19 august 2007

I Now Pronounce You Chuck and Larry (2007) 3/10


Ma consider o persoana foarte deschisa cand vine vorba de subiecte tabu cum ar fi comunitatea gay. Ba chiar sunt pentru manifestarile gay in public, cel putin cand e vorba de dragostea din doua femei. Show us the love girls. Acestea fiind spuse cred ca in ultima vreme se vorbeste atat de mult despre asta incat a devenit trendy sa spui ca esti gay. De aici si pana a face un film despre doi tipi care se dau drept gay pentru o polita de asigurare nu e un drum lung. Am spus de prea multe ori gay?

Chuck (Adam Sandler) si Larry (Kevin James) sunt pompieri in New York si cei mai buni prieteni. Asemanarile se opresc aici pentru ca Chuck e un adevarat Casanova care nu mai gaseste loc in carnetel pentru numere de telefon. In paranteza fie spus cand il vad pe Sandler jucant acest rol nu pot sa nu ma gandesc la un film Terminator 2 cu Roberto Benigni in rolul robotului mare si rau. Larry refuza sa treaca peste moartea sotiei sale si incearca sa-l invete pe fiul sau valorile barbatului american (baseball, football, basket).
Urmeaza o poveste incalcita care implica o polita de asigurare, o sotie decedata, copii orfani care muncesc in Bangladesh si ne trezim ca Chuck si Larry sunt un cuplu cu acte in regula. Cel putin pana primesc vizita unui inspector care vrea sa se convinga ca relatia lor e adevarata si ca nu e doar o smecherie pentru a fura din banii statului.

Daca intriga mai prezinta un pic de interes dupa primele 15-20 de minute filmul devine jenant. Jenant pentru actori, jenant pentru regizor, scenaristi, sunetisti si cred ca si baiatul care i-a adus cafeaua lui Mr Sandler nu si-a trecut filmul in CV. Umorul de closet e la el acasa. Au reusit performanta de a introduce fiecare gluma gay, de doua ori. Au folosit chiar si poanta cu scapatul sapunului la dus.

Filmul e atat de slab ca imi e greu sa mai scriu ceva despre el.

+ Steve Buscemi
+ Richard Chamberlain
+ Ving Rhames

- poante rasuflate
- Jessica Biel joaca mai prost decat in Next
- Rob Schneider ne onoreaza cu prezenta