luni, 27 august 2007

Harry Potter and the Chamber of Secrets (2002) 8/10

Daca primul film ne pune in tema cu subiectul, locatia si personajele al doilea ne propulseaza in mijlocul unei actiuni de proportii aproape epice. Uitate sunt momente de magie copilareasca din primul, acum povestea este mult mai intunecata si chiar si personajele s-au maturizat. Harry nu mai este un copil, devine adolescent si odata cu aceasta apar o noua serie de probleme si provocari. Maturizarea aduce cu sine, incertitudine, cu privire la trecut dar mai ales cu privire la viitor. Este Harry eroul pe care toata lumea il asteapta? Este el cel menit sa-l invinga pe Lord Voldemort sau e doar versiunea lui mai tanara?

Nu doar povestea si personajele sunt schimbate, si decorurile au suferit acelasi tratament. Si in prima parte Hogwarts arata fantastic. Acum insa a primit o tusa de intuneric, ne sunt relevate secrete intunecate din istoria edificiului, fapte teribile care s-au intamplat in trecut si care sunt pe cale sa se repete.

De obicei sunt dezamagit cand filmele au tendinta ca in ultimele 20-30 de minute sa lase la o parte story-ul si sa-l inlocuiasca cu cateva scene de actiune menite sa ne ia rasuflarea. De aceasta data insa lucrul acesta functioneaza perfect, am asteptat cu nerbdare confruntarea finala si filmul nu m-a dezamagit de loc. Un final in forta pentru un film care a multumit copii si adulti, deopotriva.