joi, 30 august 2007

Next Friday (2000) 4/10

Actiunea se petrece cu 4 ani dupa evenimentele din Friday. Deebo (Tommy 'Tiny' Lister), batausul local, a scapat din inchisoare si e in cautarea razbunarii. Craig (Ice Cube) se muta pentru la vreme la proaspat imbogatitul unchi Elroy (Don 'D.C.' Curry) pana cand se linistesc apele sau Deebo ajunge din nou la inchisoare. Aici, impreuna cu nu prea istetul sau var, Day-Day (Mike Epps), intra intr-o serie de incurcaturi din care nu lipsesc un grup de gangsteri latino, o fata cu ceva probleme mentale si o sora cu constitutie de luptator si un pitbull cu o inclinatie spre consumul de marijuana.

Im mare e folosita aceeasi reteta din primul film. Regizorul e altul, dar acest lucru nu prea are influenta prea mare. Locul lui Chris Tucker in topul personajelor enervante este teoretic luat de Mike Epps. Practic insa, de departe mi s-a parut mai enervant John Witherspoon. E adevarat ca nici materialul de care a avut parte de aceasta data nu l-a ajutat.

Avem parte si acum de cateva dialoguri bine scrise, unele reusesc chiar sa ne amuze copios dar sunt prea putine si se pierd in marea de umor de closet.

+ Dialogul e ocazional chiar amuzant
+ Face parte dintr-un gen nu prea aglomerat, poate fi o schimbare de peisaj
+ Catelul Cheeco face un rol mare

- Actingul groaznic
- Willie Jones e un personaj expirat
- Mike Epps incearca prea mult sa-l imite pe Chris Tucker