sâmbătă, 1 septembrie 2007

Friday After Next (2002) 6/10

Dupa esecul numit Next Friday, Ice Cube si mi-a intrat putin in mana si ne-a oferit o incheiere decenta pentru trilogie. Avem o combinatie intre primul si al doilea, am reusit sa urmaresc elemente reusite din ambele filme. Asta nu il face un film senzational de bun, dar oricum il trec pe lista mea de recomandari pentru filmele cu negri.

Craig (Ice Cube) si Day-Day (Mike Epps) s-au mutat impreuna dar situatia nu este deloc roza. Un hot imbracat in Mos Craciun ii scapa de banii de chirie in chiar Ajunul Craciunului. Au o zi sa faca rost de bani, sau fiul proprietaresei, proaspat iesit de la parnaie le va arata ce a invatat cat a lipsit de acasa. Se angajeaza la un Mall ca paznici dar problemele lor abia incep. E vineri, nu e 13, dar pentru ei ar putea sa fie.

Mike Epps scapa de influenta lui Chris Tucker si isi joaca rolul. Nu stiu daca noul regizor, Marcus Raboy, a avut vreo influenta, dar oricum e de bine. Alt lucru benefic este ca desi nu s-a renuntat la comicul de situatie, acesta a devenit mai rafinat, chiar mai subtil. Dialogul a mai avut de suferit si s-a renuntat la ideea de film fara plot. De aceasta data lucrurile sunt mai clare, mai line si fiecare scena curge din precedenta fara salturi neasteptate.

Cube face ca de obicei un rol mai discret dar fara lipsuri. Pe Day-Day l-am mentionat deja, cei doi devin pentru prima data o echipa. Oamenii din spate se descurca onorabil, cu cateva exceptii care pot fi insa trecute cu vederea pentru ca nu ocupa prea multa rola de film.

+ Mike Epps face un rol decent
+ Scenariul lui Cube reuseste sa surprinda partile bune din primele doua si sa mai si aduca ceva in plus
+ Coloana sonora

- Terry Crews nu este la fel de inspaimantator ca Tommy 'Tiny' Lister, batausul din primele doua filme
- Don 'D.C.' Curry e la fel de enervant ca si in Next Friday
- Putea fi ceva mai lung, pare destul de grabit