vineri, 21 septembrie 2007

Grandma's Boy (2006) 3/10

Adam Sandler loveste din nou. De aceasta data prin intermediul companiei Happy Madison Productions. M-am obisnuita deja cu repertoriul lui, alternanta filmelor suportabile cu adevarate deseuri nu mai e surpriza. Nu am stiut din ce an e filmul inainte sa ma uit la el si am crezut ca e un proiect nou facut dupa I Now Pronounce You Chuck and Larry caz in care ar fi putut fi un film suportabil. Din pacate e din 2006, inainte de Click...

Alex (Allen Covert) e un betatester de 35 de ani care isi petrece mare parte din viata jucandu-se pe Xbox cu tineri care au jumatate din varsta lui. Din cauza unor neintelegeri financiare este dat afara din casa si nevoit sa se mute cu bunica sa (Doris Roberts) si cele doua prietene ale ei (Shirley Jones si Shirley Knight). Batranele se dovedesc a fi "de gasca" si chiar il ajuta in stabilirea unei relatiei cu noua membra a echipei de productie, Samantha (Linda Cardellini).

Distributia e chiar interesanta, Linda Cardellini s-a descurcat onorabil in ER, mai este Doris Roberst din Everybody Loves Raymond unde a jucat cu succes un rol oarecum asemanator. Ar mai fi si faptul ca

Allen Covert seamana seamana surprinzator de bine cu Mel Gibson mai tinerel dar o sa trec asta la capitolul ciudatenii. Nu lipsesc din distributie obisnuitele prezente din Happy Madison ca Rob Schneider si David Spade. Daca pe ei ii inteleg oarecum cum au esuat intr-un asemenea proiect imi este imposibil sa gasesc o justificare pentru prezenta lui Doris Roberts. E drept ca Everybody Loves Raymond nu mai ruleaza dar chiar atat de mult sa-i fi lipsit actoria? Probabil a semnat inainte sa citeasca scenariul si nu a mai putut renunta. Probabil acesta este si motivul pentru care joaca atat de prost, nu-si da interesul nici macar pentru o clipa. Linda Cardellini s-a descurcat onorabil in ER si mi-a placut si aici. E drept ca mare lucru nu a avut de facut dar e acolo, si-a dat silinta. Acceptabil mi s-a parut si Allen Covert dar din pacate pentru el materialul avut la dispozitie nu i-a facut nici un favor. Poate data viitoare.

Daca ar fi sa rezum filmul in doua scene probabil ca as gasi ceva amuzant cu care sa fac un rezumat de nota 10. Din nefericire filmul are 90 de minute si chiar daca ocazional (cam la fiecare 20 de minute) se mai gaseste cate o faza amuzanta per total filmul e absolut jenant. E ceva sa nu gasesti amuzanta o anumita gluma, poate nu ai inteles-o, poate nu e genul tau de umor. Dar glumele de aici trec din categoria umorului neinteles si intra in emsifera penibilului. Cred ca asta e cuvantul care poate caracteriza acest film, penibil.