sâmbătă, 8 septembrie 2007

Blind Dating (2006) 4/10

Un search pe imdb dupa Blind Date ofera 34 de rezultate. Destul de multe, poate si din aceasta cauza filmul de fata a fost numit Blind Dating. Scenaristul Christopher Theo a avut ideea de a folosi acest termen in sensul lui propriu, sa vedem ce a iesit.

Danny (Chris Pine) s-a nascut orb dar acest lucru nu pare sa-l deranjeze foarte mult deoarece familia i-a fost timpul alaturi. Poate mai putin fratele Larry (Eddie Kaye Thomas) care i-a mai jucat cateva feste. A fost inconjurat de dragoste, dar nu de dragostea de care are nevoie la 22 de ani. Fratele lui a incercat sa-l ajute cu acest subiect, dar candidatele nu s-au ridicat la inaltimea asteptarilor. Danny gaseste insa o companie placuta in persoana asistentei medicale de origine indiana Leeza (Anjali Jay). Probleme apar cand Danny afla ca Leeza urmeaza sa se marite cu un tanar indian (Sendhil Ramamurthy), alesul familiei ei.

Chris Pine reuseste o portretizare credibila a unui tanar baiat nevazator. In special scenele in care trebuie sa fie vesel si fara griji de la inceput sunt veridice. In partea a doua a filmului cand intervine drama se simt ceva limitari din partea lui. Nu acelasi lucru pot spune despre actrita indiana Anjali Jay care joaca prost de la inceput pana la sfarsit. Legatura dintrea ea si Chris exista insa, cu putina munca din partea ei ar fi putut fi mult mai puternica. Eddie Thomas da putina savoare umoristica filmului prin interpretarea lui. Jane Seymour care joaca rolului doctorului psiholog doar incearca acest lucru.

Nu pot sa scap de ideea ca filmul ar fi fost mult mai reusit cu mai multa atentie din partea regizorului. Ideea este aici dar modurile alese pentru a o duce la finalizare sunt destul de neinspirate. De la inceputul stupid si pana finalul siropos regizorul James Keach nu e prea hotarat daca vrea ca filmul sa fie o comedie sau o drama. A incercat cate putin din fiecare si nu i-a iesit mai nimic. Ca si film de comedie e mediocru, ca drama e submediocru.

Ca sa faci un film bun nu e suficient sa ai o idee stralucita si banii pentru a o pune in practica. Trebuie foarte multa munca si mult suflet. Filmul nu lasa impresia ca s-a muncit prea mult la el sau ca actorii au pus prea multe emotii in interpretarea lor.