sâmbătă, 15 septembrie 2007

The Girl Next Door (2004) 6/10

Din punctul meu de vedere Elisha e una dintre cele mai frumoase actrite de la Hollywood dar vai cat de prost poate sa joace in prima jumatate a filmului. Mai pe urma isi mai da drumul, dar inceputul e cu adevarat groaznic. In spatele scenariului acestui film sunt baietii responsabili cu Van Wilder (Brent Goldberg si David Wagner). De aceasta data nu s-au descurcat chiar atat de prost, ba chiar pe alocuri destul de bine.

Povestea e o adevarata fantezie, pe care la un moment dat fiecare am avut-o. Matthew Kidman (Emile Hirsch) e un tanar obisnuit aflat in ultimul an de liceu. Desi are ambitii foarte mari, vrea sa ajunga presedinte, cu impulsivitatea sta mai prost. Nu face niciodata nimic iesit din comun, intotdeauna se poarta exact cum te-ai fi asteptat de la el. Pana o intalneste pe Danielle (Elisha Cuthbert) o actrita in filme pentru adulti care se muta pe strada sa.

Luke Greenfield care semneaza acest film si-a dat seama care sunt punctele forte ale acestui film, pe de o parte Elisha si pe cealalta parte sexul. Aceasta asociere este suficienta pentru a face lumea sa vina la film si profita din plin. Aproape fiecare scena are o anumita conotatie sexuala. Deasemenea a facut tot posibilul ca Elisha sa iasa in evidenta (nu ca ar fi avut nevoie) de la imbracamintea provocatoare pana la scena in care apare in cadrul usii cu apa siroind: I`m all wet! Can I come in?

Pe alocuri scenariul e chiar amuzant, sunt cateva poante chiar reusite care mai adauga ceva condiment atmosferei incinse. Majoritatea sunt insa cu tenta sexuala: Eli : Goddammit Matt! I swear to God if you don't fuck her, I'll kill myself! Matt! Please! Please, Matt! Fuck her for me! For me!

Emile Hirsch e destul de cumintel. Nu prea iese in evidenta cu nimic, nu ca ar fi fost sarcina lui sa iasa in evidenta. Doar e pe scaunul pasagerului. Timothy Olyphant (baiatul rau) face insa un rol de zile mari. E absolut perfect. L-am vazut in doar 2 sau 3 filme pana acum dar am fost placut impresionatde fiecare data. Omul are viitor, ii lipseste doar un rol intr-un film mare. Chiar sunt curios cum se va descurca cu baietii mari.

Coloana sonoara este foarte ritmata si se potriveste perfect peliculei. Printre altele am recunoscut din de butul lui Donnie Darko melodia The Killing Moon in interpretarea Echo & The Bunnymen.

Nu e un film pretentios. Nu incearca sa reinventeze apa calda, este exact ce vezi pe coperta, nimic mai mult, nimic mai putin. Pentru mine a meritat, sper ca si pentru voi.