joi, 6 septembrie 2007

Die Hard 2 (1990) 6/10

How can the same thing happen to the same guy twice? se intreaba taica Bruce. Iata ca se poate. Die Harder cum mai este numit debuteaza cu un John McLane nu chiar la fel de despuiat ca in primul (actiunea se petrece in Washington DC, iarna) dar la fel de greu de ucis. O echipa de teroristi condusa de Col. Stuart (William Sadler) preiau controlul unui aeroport in incercarea de a facilita evadarea unui lord al drogurilor adus extradat in USA. Mobilul pentru John este din nou salvarea sotiei care este intr-unul din avioanele care inconjoara aeroportul in pericol de prabusire datorita combustibilului pe sfarsite. John are mai putin de doua ore sa impiedice evadarea, sa-i casapeasca pe baietii rai si nu in ultimul rand sa lumineze pista pentru ca avioanele sa poata ateriza. E chiar inutil sa mentionez ca le face pe toate.

Spre deosebire de primul plotul nu mai are aceeasi veridicitate. Toata povestea asta cu avioanele astea care se invart in jurul aeroportului pana raman fara combustibil mi se pare cam trasa de par chiar si pentru un film de actiune. Nu prea a functionat pentru mine. As fi putut trece peste asta daca am fi avut macar un duel psihologic de calitate ca in primul film, dar din pacate Colonelul Stuart nu e nici pe departe un individ la fel de interesant ca Hans Gruber. Acelasi lucru il pot spune si despre William Sadler.

Ramanem insa cu un Bruce Willis la fel de vivace si cu ceva mai multe glume in program, doua avioane facute bucati si o scena a catapultarii de povestit la nepoti.