duminică, 2 septembrie 2007

The Ultimate Gift (2006) 6/10

Jason Stevens (Drew Fuller) este baiatul de bani gata tipic. Banii bunicului sau (James Garner) i-au asigurat o viata fara griji, casa, masini, excursii in Europa si toate astea fara a ridica un deget sa munceasca. In ciuda acestor lucruri cei doi nu prea se vad ochi la ochi. Astfel incat atunci cand cel din urma moara, Jason nu este foarte afectat. Considera citirea testamentului o simpla formalitate urmand ca apoi viata sa-si urmeze cursul normal. Red Stevens i-a pregatit insa o surpriza. Nepotul trebuie sa indeplineasca o serie de sarcini (numite daruri) pentru ca in final sa primeasca darul suprem.

Trebuie mentionat din capul locului ca filmul urmeaza cateva teme crestine foarte simple si in acelasi timp cunoscute. Nu reinventeaza roata sau descopera apa calda. Face parte insa din acea serie de filme menite sa ne faca sa ne simtim bine. Asocierea cu FoxFaith nu e intamplatoare.

Punctul forte este scenariul, defapt e lucrul ce defineste acest film. Restul, actorii, muzica, decorurile sunt pur si simplu mijloace de transmitere a mesajului. Asta nu inseamna ca sunt de calitate scazuta, doar ca sunt departe de a fi memorabile si tot ce iti ramane in minte dupa urmarirea filmului sunt acele mesaje transmise prin intermediul "darurilor".

In mod ideal filmul trebuie vazut sambata seara cu familia. Practic nu prea cred ca aceasta educatia la televizor functioneaza si daca eliminam acest aspect ramanem cu o poveste destul de searbada. Fac parte din fericitii care au putut sa vada filmul ca un intreg si chiar mi s-a parut un mod foarte bun de a incheia o sambata seara.